Αναβιώνει η συνάντηση των Επιταφίων στην Πλατεία Κηφισιάς μετά από 35 χρόνια

Αναβιώνει η συνάντηση των Επιταφίων στην Πλατεία Κηφισιάς μετά από 35 χρόνια

Ένα από τα Πασχαλινά έθιμα που με νοσταλγία θυμούνται ακόμα όχι μόνο οι παλιοί αλλά και κάποιοι από τους νεότερους Κηφισιώτες, θα αναβιώσει και πάλι μετά απο 35 χρόνια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην Πλατεία Πλατάνου στο κέντρο της Κηφισιάς.

Έτσι λοιπόν, ο Δήμος Κηφισιάς με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι κατόπιν απόφασης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου θα πραγματοποιηθεί ύστερα από περίπου 35 χρόνια συνάντηση των επιταφίων των κάτωθι Ιερών Ναών:

– Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου,
– Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεφαλαρίου και
– Αγίου Γεωργίου Κηφισιάς

Έτσι την Μεγάλη Παρασκευή στις 21:45 οι επιτάφιοι των τριών παραπάνω εκκλησιών θα «συναντηθούν» σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Πλατάνου και «λόγω των ειδικών συνθηκών που διέρχεται η πατρίδα μας θα αναπεμφθεί δέησις υπέρ ειρήνης και καταστάσεως του κόσμου» όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης στην απόφαση και επιστολή του προς τον Δήμαρχο Κηφισιάς.

Με συγκίνηση έγινε δεκτή η απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας για την επαναφορά του ιστορικού εθίμου της τοπικής μας Εκκλησίας που θυμούνται και νοσταλγούν γενεές Κηφισιωτών.

Ο Δήμος Κηφισιάς θα προετοιμάσει με κάθε δυνατό τρόπο την πολυαναμενόμενη συνάντηση των επιταφίων της Μεγάλης Παρασκευής και πιστεύουμε ότι η απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη επιπλέον θα ενισχύσει την συνοχή και την ψυχική ανάταση της τοπικής κοινωνίας μας.

 

Source: http://www.kifissia24.gr/