Ανθοκομική έκθεση στην Κηφισιά μέχρι τις 14 Μαΐου - Άρθρο από το newsit.gr

Ανθοκομική έκθεση στην Κηφισιά μέχρι τις 14 Μαΐου

«Μύρισε» και φέτος η ανοιξιάτικη Ανθοκομική Έκθεση, όπου γιορτάζεται η αναγέννηση και η ομορφιά της Φύσης! Δείτε τι παρουσιάζει η έκθεση.

Στο Άλσος Κηφισιάς, οι επαγγελματίες της ανθοκομίας θα στολίσουν τα περίπτερά τους με τα πιο όμορφα άνθη και φυτά. Μια γιορτή λουλουδιών έφτασε με την 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

Κεντρικό Θέμα: Θεραπευτικοί Κήποι

Στον Εκθεσιακό χώρο της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς φιλοξενούνται φέτος οι «Θεραπευτικοί κήποι» με την ευρύτερη έννοια της ευεργετικής επίδρασης που μπορούν να έχουν οι κήποι στη σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία του ατόμου.

Η κεντρική ιδέα είναι ο «Κήπος για τις αισθήσεις», δηλαδή ένας κήπος που δίνει το έναυσμα για τη λειτουργία και ενεργοποίηση των αισθήσεων. Σε αντίθεση με πολλούς κήπους στους οποίους υπερισχύει η αίσθηση της όρασης, στον κήπο των αισθήσεων ο επισκέπτης δέχεται πληθώρα ερεθισμάτων που σχετίζονται με όλες τις αισθήσεις. Στον κήπο υπάρχουν φυτά με διαφορετική αίσθηση αφής τα οποία καλείται ο επισκέπτης να αγγίξει και φυτά με έντονο άρωμα (όπως λεβάντες, γαρύφαλλο, βασιλικός, δυόσμος, ρίγανη, θυμάρι κ.α.) τα οποία μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ακόμα και με κλειστά τα μάτια. Ακουστικά ερεθίσματα και φυτικές συνθέσεις που θυμίζουν ελληνική ύπαιθρο συμπληρώνουν το τοπίο ενώ ένας εδώδιμος κήπος με δέντρα που παράγουν βρώσιμους καρπούς συνδέει την καλλιέργεια με την παραγωγή.

63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς 2017!

Στους θεραπευτικούς κήπους επίσης ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να περπατήσει πάνω σε ένα κλασσικό «Λαβύρινθο» κατασκευασμένο από κόκκινους παλαιωμένους κυβόλιθους. Ο λαβύρινθος (labyrinth) είναι εργαλείο στοχασμού που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα. Αποτελείται από ένα μοναδικό μονοπάτι που καταλήγει σε ένα κεντρικό σημείο και σε οδηγεί πάλι πίσω προς την έξοδο (μονόδρομος) και μπορεί να προκαλέσει πνευματική ή συναισθηματική ηρεμία και να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων. Επίσης παρέχει μια ήπιας μορφής άσκηση η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμα και από άτομα ηλικιωμένα ή άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Τέλος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Κηπουρικής» που αποτελείται από ξύλινα υπερυψωμένα παρτέρια θα έχουν την ευκαιρία μικροί και μεγάλοι να ασχοληθούν με την κηπουρική. Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κηπουρικής είναι γνωστές από παλιά. Μερικά από τα σπουδαία οφέλη της κηπουρικής είναι η σωματική και πνευματική άσκηση, η επαφή με τη φύση, η απόκτηση νέων εμπειριών και γνώσεων, ηθική και υλική ικανοποίηση. Στο χώρο αυτό επίσης οι επισκέπτες θα μάθουν για τον «Λαχανόκηπο της αρμονίας» δηλαδή ποια φυτά συμβιώνουν αρμονικά στον ίδιο χώρο.

Source: newsit.gr