Τριανταφυλλιά

Φυτεύουμε τριανταφυλλιές

Το τριαντάφυλλο και η τριανταφυλλιά είναι σύμφωνα με τις στατιστικές το πιο δημοφιλές λουλούδι και το πιο δημοφιλές φυτό, αντιστοίχως. Έτσι, τα Ελληνικά περιοδικά κηπουρικής έβαζαν στο εξώφυλλό τους τριαντάφυλλα και τριανταφυλλιές κάθε Μάιο ή Απρίλιο συνοδευόμενα από σχετικά άρθρα, φυσικά.

Το Φυτό Τριανταφυλλιά

Όμως στην πραγματικότητα τα άρθρα αυτά θα έπρεπε να είναι στην ύλη των περιοδικών από το Νοέμβριο ή και τον Οκτώβριο μέχρι και τον Μάρτιο. Γιατί, τότε είναι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσει κανείς τριανταφυλλιές και να τις εγκαταστήσει στον κήπο ή τη βεράντα του. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό, να μερικοί απ’ αυτούς:

  • Αυτή την περίοδο μπορεί κανείς να αγοράσει φτηνές γυμνόρριζες τριανταφυλλιές.
  • Οι γυμνόρριζες συσκευασμένες τριανταφυλλιές είναι κατά κανόνα επώνυμες. Δηλαδή, μπορεί να ξέρει κανείς ακριβώς τι μπορεί να κάνει η τριανταφυλλιά που θέλει να αγοράσει.

Το Φυτό ΤριανταφυλλιάΗ Κοραλίνα είναι μία χαμηλή, θαμνώδης τριανταφυλλιά. Έχει πλούσια και συνεχή ανθοφορία σε μπουκέτα και ζωηρή φυλλωσιά. Είναι κατάλληλη για μεμονωμένες φυτεύσεις, για μπορντούρες, για εδαφοκάλυψη αλλά και για γλάστρα.

  • Οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές στο μεγαλύτερο τμήμα αυτής της περιόδου.

Άρα, αναζητήστε τώρα στο διαδίκτυο ιστοσελίδες φυτωρίων τριανταφυλλιάς για να διαλέξετε ό,τι θέλετε. Προετοιμάστε το έδαφος στο σημείο που θα φυτέψετε και μόλις πάρετε στα χέρια σας τις τριανταφυλλιές που διαλέξατε, φυτέψτε τις το ταχύτερο δυνατόν.

Το Φυτό ΤριανταφυλλιάΗ Spectacular Palace είναι μικρή (ύψος 0,60 μ. περίπου), θαμνώδης, ανθοφορεί σε μπουκέτα απ’ το Μάιο μέχρι την αρχή του χειμώνα κατά κύματα.

Το Φυτό Τριανταφυλλιά

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε κι άλλο άρθρο σχετικό με το πότε είναι καλή εποχή για να φυτέψουμε την Τριανταφυλλιά.

 

Source: Ταξιάρχης Ανδριτσόπουλος