Εισαγωγικό Κείμενο – Εκθέτες

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς με λίγα λόγιαΑνθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Παραγωγοί, εκθέτες αλλά και επισκέπτες συναντιούνται στον ίδιο τόπο με σκοπό να γιορτάσουν την Άνοιξη και την Ανθοκομία. Είναι η μεγαλύτερη έκθεση στον τομέα της στη χώρα μας, με καινοτόμες τάσεις και παρουσιάσεις.

Η Ανθοκομική Έκθεση πλαισιώνεται από πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, παιδικές δραστηριότητες σε σχέση με τη φύση, μουσικά δρώμενα, παραστάσεις, ομιλίες, με στόχο τόσο ψυχαγωγικό όσο και ενημερωτικό/ εκπαιδευτικό.

Εκτός από τον εορταστικό χαρακτήρα της, εξυπηρετεί και στην προώθηση κυρίως των προϊόντων των ανθοπαραγωγών, αλλά και άλλων κατηγοριών επαγγελματιών, που προβάλλονται στο χώρο και τους δίνονται ευκαιρίες πώλησης, συνεργασιών.
Η Έκθεση υποστηρίζεται εδώ και χρόνια με την παρουσία Χορηγών, που έχουν επίσης τη δυνατότητα να προβάλλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

Η Ανθοκομική Έκθεση, με τη μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, διοργανώνει την ετήσια Ανθοκομική Έκθεση.

Οι στόχοι της είναι:

 • να διατηρήσει την Ανθοκομική Έκθεση ως τον πιο σημαντικό θεσμό της Ανθοκομίας στην Ελλάδα.
 • να αναδείξει την Έκθεση ως ένα μείζων πολιτιστικό και εμπορικό γεγονός για την πόλη της Κηφισιάς.
 • να διαφυλάξει το Άλσος, ως έναν ιστορικό χώρο της Κηφισιάς και ένα ιδιαίτερο μέρος για ξεκούραση, ψυχαγωγία και επαφή με τη Φύση για τους επισκέπτες του.
 • να ικανοποιήσει τους επισκέπτες και συμμετέχοντες στην Έκθεση, μελετώντας τις ανάγκες τους και φροντίζοντας για την τήρηση των όρων λειτουργίας, ασφάλειας και εξυπηρέτησης μέσα στο Άλσος.

Τί προσφέρει η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς στους εκθέτες:

 • Εύκολη πρόσβαση χιλιάδων επισκεπτών σε έναν οργανωμένο χώρο, με μεγάλες ευκαιρίες πώλησης.
 • Προβολή των εκθετών/ συμμετεχόντων στον ηλεκτρονικό τόπο και την κοινωνική δικτύωση της Ανθοκομικής.
 • Πρόσβαση σε ένα κοινό επισκεπτών με γνήσιο ενδιαφέρον για την ανθοκομία και τα προϊόντα της.
 • Επαφή με άλλους εκθέτες για την ανταλλαγή απόψεων και χρήσιμων γνώσεων.
 • Ομιλίες και παρουσιάσεις καινοτόμων τάσεων της ανθοκομικής τέχνης και εκσυγχρονισμού, που μπορούν να παρακολουθήσουν και οι εκθέτες.
 • Προβολή της Ανθοκομικής Έκθεσης με τα διαφημιστικά μέσα της καμπάνιας της (τηλεόραση, ραδιόφωνο, παραδοσιακά και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, έντυπο υλικό, διαφημιστικά πόστερ).
 • Ενίσχυση της επισκεψιμότητας του Άλσους κατά τη διάρκεια της Έκθεσης με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα (συναυλίες, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις).
 • Διαφύλαξη των όρων συμμετοχής από όλους τους συμμετέχοντες.

Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς - Παραγωγοί - Εκθέτες

Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς - Εκθέτες - Συνθέσεις & Κατασκευές

Η Ανθοκομική Έκθεση ενθαρρύνει τους εκθέτες της να ξεχωρίσουν με τον στολισμό του περιπτέρου τους, για να τραβήξουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, όπως για παράδειγμα, με μία πανδαισία χρωμάτων και ευφάνταστων συνθέσεων-κατασκευών, που θα αναδείξουν τα άνθη και τα φυτά τους.

Οι ιδέες και οι προτάσεις σας είναι σημαντικές για την συνεχή βελτίωση της Έκθεσης. Συζητήστε τις με το Γραφείο της Ανθοκομικής!