Ιστορικός Θεσμός

Ιστορικά η Ανθοκομική Έκθεση υποστήριζε τον κλάδο της ανθοκομίας, που ήταν παραδοσιακά ένας σημαντικός οικονομικός κλάδος του Δήμου Κηφισιάς και των τότε ανεξάρτητων Δήμου Νέας Ερυθραίας και της Κοινότητας της Εκάλης, όπου εργάζονταν οι ανθοπαραγωγοί.

Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς - Ιστορικός Θεσμός!

Από το 1937, (με εξαίρεση τη δύσκολη δεκαπενταετία 1940-1955), κάθε άνοιξη, η Ανθοκομική μετατρέπεται στο επίκεντρο της Ελληνικής Ανθοκομίας.

Εμπνευστής για τη δημιουργία μιας Ανθοκομικής Έκθεσης στην Ελλάδα, ήταν ο Κωνσταντίνος Γουλιμής (1886-1963), ο οποίος επέλεξε τη Κηφισιά, τόπο αναψυχής και πρασίνου, γνωστή για τους πανέμορφους κήπους της, για να τη φιλοξενήσει.

Προς τιμήν του, το φυτό Crocus Gulimii φέρει το όνομα του. Ο Κωνσταντίνος Γουλιμής υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, την οποία προπολεμικά διοργάνωνε η τότε Επιτροπή Τουρισμού.

Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς - Ανθοπαραγωγοί παλαιότερων ετών!

Η πρώτη ξένη συμμετοχή στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς 2005, του Βοτανικού Κήπου του Πανεπιστημίου της Βιέννης και η συμβολική φύτευση του φυτού Ginkgo biloba σε διακεκριμένο σημείο του ιστορικού Άλσους Κηφισιάς, σήμανε την αρχή μιας καρποφόρου συνεργασίας με πολλούς Βοτανικούς Κήπους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, καθώς και τη δημιουργία του Δικτύου Βοτανικών Κήπων Ελλάδος το 2007.

Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς - Ιστορικός Θεσμός απο το 1937!

Από το 2015, η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, γίνεται ένα πεδίο διευρυμένης γνώσης για μικρούς και μεγάλους, με ομιλίες και εκδηλώσεις για την οικολογία, το βιώσιμο περιβάλλον και την πράσινη οικονομία.

Το 2016, η Έκθεση θα είναι μια έκρηξη φυσικής δημιουργικότητας που δεν πρέπει να χάσει κανείς!