Η 62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, προσφέρει απο ένα ψηλό φυτό «Βιβούρνο Λούσιντουμ» σε κάθε έναν από τους 20 τυχερούς νικητές του διαγωνισμού!

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τυχερούς νικητές του διαγωνισμού μας!

Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς - Φυσικός Παιδότοπος
Και ο Φυτικός Λαβύρινθος του Φυσικού Παιδότοπου της Ανθοκομικής Έκθεσης, αποτελείται απο το φυτό «Λούσιντουμ»

Λούσιντουμ 

Πράσινο, γυαλιστερό, ανθεκτικό.

 Θεωρείται ποικιλία της ψευδοδάφνης, δηλαδή του πολύ δημοφιλούς βιβούρνου τίνους (Viburnum tinus). Φτάνει σε ύψος τα 4-5 μ. με διάμετρο 3-4 μ.. Έχει σκληρά και πολύ γυαλιστερά φύλλα που διατηρούνται και το χειμώνα καθώς το φυτό αυτό είναι ένας ανθεκτικός στις αντιξοότητες αειθαλής θάμνος που αναπτύσσεται μάλλον γρήγορα. Ευδοκιμεί στο ελληνικό κλίμα σε θέσεις ηλιόλουστες, ημισκιερές ή ελαφρά σκιερές.

«Αδιαφορεί» για το έδαφος με μόνη εξαίρεση τα εδάφη που είναι πολύ πλούσια σε ασβέστη, εκεί θα δυσκολευτεί. Ανταποκρίνεται καλά στο κλάδεμα παράγοντας ακόμη πυκνότερη βλάστηση. Θα το δούμε να ανθίζει με λευκά λουλουδάκια προς το τέλος της άνοιξης. Ευδοκιμεί σε γλάστρες.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Ανθοκομικής, στην σελίδα της Ανθοκομικής στο Facebook και τηλεφωνικά.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΩΡΩΝ:
Μετά το πέρας του διαγωνισμού, οι νικητές θα μπορούν να παραλάβουν τα φυτά από το γραφείο της Ανθοκομικής Εκθεσης στο άλσος Κηφισιάς το τελευταίο Σαββατοκύριακο 21 + 22/5. Η είσοδος δωρεάν.

Τα φυτά είναι μια προσφορά της εταιρίας «ΚΙΤΑΝΤΖΗΣ».

Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς - Υποστηρικτής - Κιτάντζης