Τα παιδιά δίνουν το παράδειγμα, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Είναι στο χέρι μας να φτιάξουμε έναν καλύτερο Πλανήτη!

«Τα παιδιά δίνουν το παράδειγμα» στις 5 Ιουνίου στον Δήμο Κηφισιάς, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με Δράσεις Ανακύκλωσης και Καθαρισμού, σε συνεργασία με σχολεία και φορείς του Δήμου μας.

Είναι στο χέρι μας να φτιάξουμε έναν καλύτερο Πλανήτη!

Η Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται Παγκοσμίως από το 1972 και κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, με σκοπό την παγκόσμια ευαισθητοποίηση στην λήψη θετικών περιβαλλοντικών δράσεων για την προστασία της φύσης και του πλανήτη Γη που μας φιλοξενεί.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μας υπενθυμίζει πως οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν φέρει το περιβάλλον μας σε τέτοιο σημείο που διατρέχει τεράστιους κινδύνους ακόμη και η ίδια η ύπαρξη της ζωής στον Πλανήτη μας. Ας είναι αυτή η ημέρα η έναρξη της δράσης που πρέπει όλοι να αναλάβουμε για να προστατεύσουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και να το κάνουμε καλύτερο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Κηφισιάς δίνει φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακύκλωση και στην διατήρηση φυσικών πόρων για να γιορτάσει την Ημέρα Περιβάλλοντος, δίνοντας μάλιστα έμφαση στα παιδιά, που μέσω του παραδείγματος τους μπορούν να παρακινήσουν τον περίγυρο τους για να μειώσουν την ρύπανση από στερεά απόβλητα, να ανακυκλώσουν και να γνωρίσουν παραμελημένα φυσικά οικοσυστήματα.

Από αυτή την δράση δεν θα μπορούσε βέβαια να απουσιάζει και η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς που ως Νομικό Πρόσωπο συμμετέχει και έχει εμπλουτίσει τις δραστηριότητες της και σε τομείς που αφορούν την Οικολογία και Προστασία του Περιβάλλοντος.

Μέσα από τις παρακάτω δράσεις ο Δήμος μας, θα συνεισφέρει από την πλευρά του για να μειώσει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και να το αναβαθμίσει:

  • Με το σύνθημα «Γιορτάζουμε τη ΓΗ !!! – Μια ζωγραφιά ένα μήνυμα…» τα παιδιά δημοτικών σχολείων του Δήμου μας θα ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο με τα πλακάτ που κατασκεύασαν.
  • Την Κυριακή 5/6 καθαρίζουμε και γνωρίζουμε από κοντά τον Κηφισό με κατοίκους και φορείς. Σημείο συνάντησης οδός Ποταμού (στάση Αιγίου), Αδάμες Κηφισιάς και ώρα 10:30 το πρωί.
  • Την Δευτέρα 6/6 πεζοδρομούμε από τις 10:00 το πρωί έως την 13:00 το μεσημέρι το κέντρο της Κηφισιάς και γιορτάζουμε μαζί με τα σχολεία στο «Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης», μαθαίνουμε πως ανακυκλώνουμε παίζοντας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
  • Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή παρακολουθούμε Σεμινάρια Πρόληψης Αποβλήτων με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης στην αίθουσα Στ. Βόλκος (12:00 – 15:00)
  • Μαζεύουμε καπάκια σε σημεία του Δήμου μας (Δημοτικά Κτίρια) για κοινωνικό σκοπό, ανακυκλώνοντας.

Οι παραπάνω δράσεις γίνονται με επιμέλεια του Τμήματος Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου μας.

Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε μαζί την Ημέρα Περιβάλλοντος και να δώσουμε το μήνυμα του Δήμου Κηφισιάς – «Πράσινος Δήμος».