Βιογραφικό Σημείωμα του Προέδρου της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

– Γιώργος Κομιανός –

Ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, κος Γιώργος ΚομιανόςΓεννήθηκα στην Κηφισιά το 1972 και είμαι το έκτο μέλος μιας εξαμελούς οικογένειας. Οι γονείς μου κατάγονται από την Κηφισιά, από την πλευρά του πατέρα μου και από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, από την πλευρά της μητέρας μου. Τα μαθητικά μου χρόνια φοίτησα στα σχολεία της Κηφισιάς. Σήμερα, είμαι παντρεμένος και έχω τρία παιδιά.

Σπουδές

Φοίτησα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσα την πανεπιστημιακή μου εκπαίδευση με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wageningen της Ολλανδίας, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων, στον τομέα των εφαρμοσμένων βιοεπιστημών και της γεωργικής επιστήμης.

Επαγγελματική πορεία

Καθώς με ενδιέφερε από πολύ νωρίς ο τομέας της ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης, ασχολήθηκα με την έρευνα για τη φυτοπροστασία, μέσα από σύγχρονες μεθόδους, χωρίς τη χρήση χημικών.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου και το τέλος της στρατιωτικής μου θητείας, εργάσθηκα ως γεωπόνος για πέντε χρόνια σε Ολλανδική εταιρεία. Αναγνωρίζοντας τη δυναμική της πράσινης ανάπτυξης και την ανάγκη πολλών Ελλήνων επιχειρηματιών να δημιουργήσουν περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιχειρήσεις και προϊόντα αποφάσισα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στο «επιχειρείν».

Το 2003 ίδρυσα την Anthesis με έδρα την Κηφισιά. Μία από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που εισάγουν ωφέλιμα έντομα για καλλιέργειες και χρησιμοποιούν καινοτόμες μεθόδους στη φυτοπροστασία και τη συνολικότερη προστασία του περιβάλλοντος και των καταναλωτών. Από το 2009 έχω αναπτύξει την διάδοση αυτών των καινοτόμων μεθόδων σε γειτονικές χώρες καθώς και τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στην Δυτική Ευρώπη.

Κοινωνικοπολιτική δράση

Η πρώτη μου επαφή με τα κοινά έγινε πριν από έντεκα χρόνια, το 2002 στα πλαίσια της ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ του Δήμου Κηφισιάς, όπου και διετέλεσα τακτικό και ενεργό μέλος για 10 χρόνια. Στόχος μου ήταν και παραμένει να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις μου για την περιβαλλοντική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής όπου μεγάλωσα και συνεχίζω να ζω μέχρι σήμερα.

Πιστεύοντας στη δύναμη που έχουν οι πολίτες στη διαμόρφωση των τοπικών κοινοτήτων, συμμετέχω ή στηρίζω ενεργά τοπικούς συλλόγους, όπως ο Σύλλογος των Κηφισιωτών, τους Φίλους του Μουσείου Γουλανδρή και σε διάφορες διεθνείς οργανώσεις όπως το International Organization of Biological Control και στο Wageningen Community.

Έχω συμμετάσχει σε προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε δημοτικά σχολεία ως εισηγητής. Άρθρα και Έρευνές μου έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά , ενώ έχω συμμετάσχει ως τεχνικός σύμβουλος σε τηλεοπτικές εκπομπές (ΣΚΑΪ).

Στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές, Μάϊος 2014, εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς με αρμοδιότητες Πολιτικού Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Πρασίνου του Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς – Ν.Ερυθραίας – Εκάλης. Επίσης, είχα την τιμή να εκλεχθώ Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς» .