Συνέντευξη Τύπου της 61ης Ανθοκομικής Έκθεσης

Μήνυμα «ευζωίας» από την ανανεωμένη 61η Ανθοκομική Κηφισιάς

Ανανεωμένη ξεκινά φέτος η 61η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 22 Απριλίου έως την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.

Ο Δήμος Κηφισιάς παρουσίασε το πρόγραμμα της 61ης Έκθεσης σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Απριλίου 2015, στο Μουσείο Γουλανδρή.

Γιώργος Θωμάκος - Δήμαρχος Κηφισιάς

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος δήλωσε για τη φετινή διοργάνωση: «Η καρδιά της Άνοιξης χτυπά στην Κηπούπολη της Αττικής, την Κηφισιά. Στην Πρώτη Γιορτή της πόλης, ανθοπαραγωγοί και γεωπόνοι του Δήμου ξεναγούν τους επισκέπτες στον μαγευτικό κόσμο των χρωμάτων και των αρωμάτων! Το ταξίδι συνοδεύεται από πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων αλλά και εκπαιδευτικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους.»

Γιώργος Κομιανός - Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς κ. Γιώργος Κομιανός απηύθυνε κάλεσμα : «Ελάτε να ανακαλύψετε μακραίωνες αλλά ξεχασμένες πρακτικές ευζωίας, μέσα σε ένα πολύχρωμο και αναζωογονητικό περιβάλλον. Εκπλαγείτε από τις καινοτόμες δράσεις μας. Γιορτάστε μαζί μας πλαισιωμένοι από την αισιοδοξία και τη χαρά του κόσμου των φυτών και των λουλουδιών.»  Στην παρουσίαση της έκθεσης, ο ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Γώργος Κομιανός ανέλυσε τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στη φετινή έκθεση, με στόχο την καλύτερη ανάδειξη όλων των εκθετών και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Ρόζυ Χαριτοπούλου - Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση, Ρόζυ Χαριτοπούλου, περιβαλλοντολόγος και υπεύθυνη Περιβάλλοντος του Δήμου Κηφισιάς, η οποία σημείωσε ότι έχει γίνει προσπάθεια να δοθεί περιβαλλοντική διάσταση στην Έκθεση.

Ο Δήμος Κηφισιάς προσπαθεί να προωθήσει το μοντέλο της ευζωίας και της οικολογικά βιώσιμης ανάπτυξης της πόλεως, όπως ανέφερε η κ. Χαριτοπούλου, η οποία και ανέλυσε τους τρεις βασικούς άξονες στους οποίους κινείται η διοίκηση. Αυτοί είναι:

  1. Ορθολογική διαχείριση αποβλήτων (ανακύκλωση, ορθή  διαχείριση αποβλήτων, κομποστοποίηση).
  2. Πράσινες μεταφορές – Εξοικονόμηση ενέργειας.
  3. Ανάδειξη και προστασία φυσικών οικοσυστημάτων της πόλης (Κηφισός, άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος» κ.ά.).

Τα εγκαίνια της 61ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 20:00 στο Αλσος Κηφισιάς “Δημήτρης Ζωμόπουλος”. Η 61η Ανθοκομική Έκθεση  είναι ανοιχτή  από τις 22 Απριλίου έως και τις 10 Μαϊου 2015  με ωράριο 10:00-22:00. Η τιμή του εισιτηρίου εισόδου είναι €1,5 με απεριόριστες επισκέψεις από Δευτέρα έως Πέμπτη.