62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, η γιορτή κορυφώνεται!

62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, η γιορτή κορυφώνεται! – Άρθρο απο την Ηλεκτρονική Εφημερίδα thessi.gr

Με σημαντικές καινοτομίες, πιο πλούσιο πρόγραμμα από κάθε άλλη χρονιά και εντυπωσιακή ανταπόκριση από τον κόσμο, συνεχίζεται έως την Κυριακή 22 Μαΐου η 62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, που φέτος μας δίνει ακόμα περισσότερους λόγους να χαμογελάμε!

Στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος», στο χώρο της Έκθεσης που φέτος έχει επανασχεδιαστεί με έμφαση στη λειτουργικότητα και τη χρηστικότητα, 61 περίπτερα ανθοπαραγωγών υποδέχονται τους επισκέπτες με αμέτρητα λουλούδια, μυρωδικά και φυτά, εξειδικευμένοι γεωπόνοι μοιράζονται δωρεάν συμβουλές και μυστικά για την περιποίηση του κήπου ή της βεράντας, ενώ 16 εμπορικά περίπτερα παρουσιάζουν νέα προϊόντα και τάσεις για τα αξεσουάρ κήπου και βεράντας αλλά και για την υγιεινή και παραδοσιακή διατροφή.

62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, η γιορτή κορυφώνεται!

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος στο πρόγραμμα για τα παιδιά, καθώς 700 μαθητές θα παρακολουθήσουν το ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους σπόρους και τη μελισσοκομία, ενώ μέσα από ειδικά σχεδιασμένα βιωματικά παιχνίδια τα παιδιά αφυπνίζονται για σημαντικά οικολογικά θέματα. Και… φυσικά, ξεχωριστή θέση στη φετινή Έκθεση έχει ο Φυσικός Παιδότοπος, μια νέα προσέγγιση στο παιχνίδι των παιδιών, που τα φέρνει πιο κοντά στη φύση!

Όλα αυτά πλαισιώνονται από ένα πολύ πλούσιο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων, που συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και τις υπόλοιπες ημέρες της Έκθεσης. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις ξεχωρίζουν η υπέροχη Βραδιά Ποίησης την Πέμπτη, στις 20:00, με επιλεγμένους ποιητές της γενιάς του 2000, την Παρασκευή στις 18:00 ο εξαιρετικά ενδιαφέρων κύκλος ομιλιών για τους σπόρους και τις ελληνικές ποικιλίες, ένα διατροφικό θέμα που αφορά όλους μας,την ίδια ημέρα, στις 20:30, η συναυλία των «Son Latinos» και το Σάββατο στις 20:30 η συναυλία του συγκροτήματος «Muchatrela».

Την Κυριακή, στις 11 :00, πραγματοποιείται συνάντηση (ομιλία και διαβούλευση) για την Κοινωνική Οικονομία στον αγροτοδιατροφικό τομέα, όπου θα παρουσιαστεί αυτή η μορφή επιχειρηματικότητας που μπορεί να δώσει νέες θέσεις εργασίας. Από τις 12:00 έωςτις 14:00 θα γίνει το Κυνήγι Θησαυρού από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κηφισιάς και στις 17:00 η συναυλία του συγκροτήματος κρουστών «Quilombo».

Το απόγευμα της Κυριακής, στις 19:15, θα ξεκινήσει η Τελετή Λήξης της Έκθεσης, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς. Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις και η βραδιά θα κλείσει μελωδικά, με τη διακεκριμένη σολίστ Ευγενία Παπαδήμα.

Η 62η Ανθοκομική Έκθεση είναι ανοιχτή έως και την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, με καθημερινό ωράριο 10:00-22:00. Για πρώτη φορά φέτος η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ώρες 10.00 έως 15.00. Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες το εισιτήριο κοστίζει 1,5€.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα και όλες τις πληροφορίες σχετικά με την 62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς στο www.kifissiaflowershow.gr.

Source: thessi.gr