Πρόσκληση Εγκαινίων 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς 2017

63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: Το πρόγραμμα – Οι πρώτες δραστηριότητες

Η 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ανοίγει τις πύλες της, στις 27 Απριλίου, θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Μαΐου 2017, και σήμερα ανακοίνωσε το πλούσιο σε δραστηριότητες πρόγραμμά της, το οποίο περιλαμβάνει ομιλίες, πολιτιστικά θέματα, συναυλίες, διαδραστικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και πολλές εκπλήξεις.

Με αφορμή τα εγκαίνια της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, η ΦΙΛΠΑ διοργανώνει την Δευτέρα 1 Μαΐου 2017 την εκδήλωση «12ος Γύρος Κηφισιάς Αντίκες & Λουλούδια 2017», που πρώτος οργάνωσε ο Ιωάννης Λαδάκης και επί σειρά ετών σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Στην εκδήλωση υπολογίζεται να λάβουν μέρος περισσότερες από 100 όμορφες και καλοδιατηρημένες αντίκες ηλικίας από 30 έως 95 ετών, όλες στολισμένες με το πατροπαράδοτο «στεφάνι» του Μάη, προσφορά της Ανθοκομικής Έκθεσης.

Στις 12:00 θα δοθεί η εκκίνηση των οχημάτων από την Πλατεία Πολιτείας τα οποία θα διανύσουν μια διαδρομή περίπου 15 χλμ. μέσα από την όμορφη Κηφισιά για να καταλήξουν και πάλι στην Πλατεία Πολιτείας για γεύμα στο CeΛΛine Cafe.

Το δικαίωμα συμμετοχής για διμελές πλήρωμα είναι 35€ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το γεύμα και το μαγιάτικο στεφάνι.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η εταιρία ΛΑΔΑΚΗΣ Ι. Α.Ε. και η Ανθοκομική Έκθεση. Υποστηρικτές της εκδήλωσης οι CeΛΛine Cafe και Δήμος Κηφισιάς.

Χορηγοί επικοινωνίας οι Automania, EΡΤ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Επικοινωνία 94FM και Αυτοκίνηση 100,3FM.

Επίσης, στα πλαίσια της Έκθεσης, Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ε.Α.Ε., σε συνεργασία με το «Άγγιγμα Ζωής» και το Δήμο Κηφισιάς, θα βρίσκεται στο χώρο, κατά τις 2,3 & 4 Μαΐου 2017.

Τηλέφωνα για ραντεβού: 2155353577 (10.00-14.00).

Τα ραντεβού θα κλείνονται από 20 Απριλίου με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

«Προσπάθειά μας είναι όλο και περισσότερες Ελληνίδες να εξετάζονται και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μετά από μία γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου. Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Τέλος, το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 ανοίγει το πολιτιστικό πρόγραμμα της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, με τη συναυλία του συγκροτήματος «48 ώρες», στις 20.30, στο Άλσος Κηφισιάς.

Οι «48 ώρες» γεννήθηκαν το 2003 από συμμαθητές σε ωδείο που έφτιαξαν ένα συγκρότημα και είχαν δύο μέρες (48 ώρες) προθεσμία να προβάρουν για την πρώτη τους συναυλία. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, η προθεσμία έγινε το όνομά τους και το άγχος γι αυτήν, η ενέργεια που τους συνοδεύει όταν ανεβαίνουν στη σκηνή!

Source: epoli.gr